Насловна ВЕСТИ Дрина као српско море

Дрина као српско море

58813

Љубовија је у последњих неколико година једна од најатрактивнијих домаћих дестинација за одмор. Половина резервација за празнике била је уговорена још почетком године, а летња сезона, и пре њеног званичног почетка, распродата је до септембра.

Ко је једном одмарао крај Дрине и заспао уз звуке воде и природе тај се, кажу, увек вратио. Гости у љубовијском крају за празнике су могли да бирају да ли ће да одмарају у насељима уређеним у етно стилу, или да уживају у апартманима са базеном смештеним тик уз реку.

Река Дрину туристи често описују и као спрско море, а одмор, кажу, проводе на различите начине – од рафтинга до планинарења.

„Кад је неко из неког места и направиш викендицу у том месту, онда то не говори о мени много него о том месту. Ово је, без лажне скромности, мислим да је једно од лепших места у земљи и региону, јер има Дрина ова невероватна вода и прелепе планине“, каже глумац Ненад Окановић.

Захваљујући свим природним лепотама тог краја, туризам је у Љубовији постао најразвијенија привредна грана, а због велике заинтересованости гостију, смештајни капацитети у односу на прошлу годину увећани су за 30 одсто.

„Љубовија и Дрина су изузетно привлачне за туристе, а с обзиром да Дрина пружа велике могућности не само за уживање него и за спортско рекреативни туризам, а и самим тим што данас туристи траже непосредан контакт са природом“, напомиње Јелена Тешић, директорка ТО Општине Љубовија.

О љубазности Азбуковчана и квалитету услуге најбоље говори податак да је половина резервација за празнике била договорена још почетком година, а да је летња сезона, и пре њеног званичног почетка, распродата до септембра.

Извор: РТС

Фото: Wikipedia