Насловна ВЕСТИ “Дух Балкана” –путевима вина у источној Србији

“Дух Балкана” –путевима вина у источној Србији

195

„Дух Балкана“ назив је специјализоване веб платформе путеви вина https://wineroutesob.com која је недавно почела са радом. На њој је детаљно представљено осам путева вина у источној Србији и северозападној Бугарској.

На платформи се може сазнати све о путевима вина „Дух Балкана“, могу се бесплатно користити онлaјн мапе и преко ње упознати главне знаменитости и атракције. Овде су представљене најбоље винарије, ресторани, објекти смештаја и још много тога.

Спој природних лепота, историјског и културног наслеђа, традиције производње најквалитетнијих вина карактеристике су источне Србије у којој се налази најстарије урбано насеље у Европи, простору на којем су римски императори градили палате, а модерни градитељи кротили Дунав. Овде је права нетакнута природа, планине спремне за авантуре, бање за опуштање, а пећине за истраживање.

Напоран рад, посвећеност и знање, све је то потребно да би се створило добро вино. Вина са карактером у себи носе јачину земље, сву благодет природе, а појава им је фасцинантна и моћна. Ова вина настају из љубави и страсти и могу се оцењивати само са страшћу. Таква су вина у источној Србији, рекао би сваки члан Удружења “Дух Балкана” које је основано ради остваривања циљева у области развоја међународне сарадње у прекограничном подручју Србије и Бугарске.

Веб платформу путеви вина „Дух Балкана“ је креирао РАРИС –Регионална агенција за развој источне Србије у сарадњи с прекограничном асоцијацијом „Дух Балкана“.