Dunav okosnica razvoja turizma u Sremu

„Okosnica razvoja turizma u Sremu kao i u opštini Inđija je reka Dunav i turistička ponuda duž njegovih obala, i u narednom periodu to će biti prioritet u finansiranju projektnih aktivnosti kako resornog ministarstva tako i opštine”, istakla je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić prilikom posete Opštini Inđija, gde se sastala sa predsednikom opštine Vladimirom Gakom.

Kako je objavljeno na sajtu Ministarstva, na sastanku sa gradonačelnikom Vladimirom Gakom razgovaralo o uspesima koje je ostvarila ova opština, kao i o planiranim projektima za dalji razvoj turizma.

„Angažovanost u radu Turističke organizacije opštine Inđija, prepoznavanje značaja razvoja turizma od strane lokalne samouprave kao i velika podrška tom razvoju od strane resornog ministarstva rezultirala su time da se TO Inđija našla među tri najbolje turističke organizacije na izboru za dodelu nagrade Turistički cvet za 2021. godinu“, podsetila je Matić.

Prilikom posete zvaničnici su obišli i jedini tematski turistički park za decu u Srbiji koji se bavi temom istorije Kelta – „Keltsko selo“, kao i novootvorenu galeriju „Adligat“, koja ujedno predstavlja i prvi muzej u opštini Inđija.

Foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18