Насловна ВЕСТИ “Fruška gora Wine Show” у Чортановцима

“Fruška gora Wine Show” у Чортановцима

86

– Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је вечерас у Чортановцима манифестацију посвећену промоцији и брендирању вина „Fruška gora Wine Show“, истакавши том приликом да ће Покрајинска влада заједно са Владом Србије формирати током октобра Национални институт за виноградарство и ратарство.
– Од 1. јануара наредне године почеће да функционише, у измењеном облику, Национални институт за виноградарство и ратарство у Сремским Карловцима. Желимо да уложимо много више новца у истраживање, развој, лабораторијску и другу опрему која ће винарима помоћи да постигну још бољи квалитет у производњи вина у будућности – изјавио је Мировић, саопштено је из Покрајинске владе.
Како је нагласио, Покрајинска влада наставиће и у наредној години са више средстава да подржава винарство и виноградарску производњу преко конкурса за обезбеђивање неопходне опреме.
Мировић је подсетио на то да су из покрајинског буџета издвојена знатна средства за путну инфраструктуру на Фрушкој гори, атрактивној туристичкој дестинацији и за домаће и за стране туристе, на којој се производи вино светског квалитета.
Председник Управног одбора Удружења грожђа и вина „Срем -Фрушка гора“ Гордан Башић рекао је да је идеја ове манифестације да се промовише Фрушка гора као винска регија, истакавши да на њој учествује 40 винарија и удружења произвођача грожђа и вина са ознаком географског порекла „Срем – Фрушка гора“.
Отварању манифестације присуствовали су министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић.

Извор: Танјуг