Gastro festival „Ukusi Vojvodine“ od sutra u Inđiji

Gastro festival „Ukusi Vojvodine“ održaće se po drugi put u Inđiji, ali ovog puta za vreme novogodišnjih praznika.

Pored bogate gastro ponude, za najmlađe biće organizovano druženje sa Deda Mrazom, mađioničarima i animatorima.

Na trgu kod Pošte od srede 28. do petka 30. decembra, u periodu od 12 do 18 sati, više od 30 domaćih proizvođača i izlagača predstaviće raznovrsne gastronomske specijalitete u okviru novogodišnjih „Ukusa Vojvodine“, najavila je Sara Balaban, pi-ar Festivala.

Pored bogate gastro ponude, za najmlađe će u sredu od 14 sati biti organizovano druženje sa mađioničarem, u četvrtak od 15 časova pozorišna predstava, a u petak se očekuje dolazak Deda Mraza, rekao je Milan Bogojević, direktor Turističke organizacije Inđije.

Organizatori se nadaju dobroj posećenosti, koja bi po svoj prilici mogla da nadmaši prvo gostovanje ovog festivala u Inđiji od pre nekoliko meseci, jer se radi o jedinstvenoj prilici da se upozna autentična Vojvodina u novogodišnjem raspoloženju.

Izvor: RTV

Foto: Ukusi Vojvodine

razvojnifv.png

RAZNO

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime

Potomci doseljenika iz Vranja u Karavukovu “zbore vranjski” i kroz Udruženje žena “Koštana” neguju tradiciju

Razgovor sa primesama toplog vranjskog dijalekta i danas se može čuti u  Karavukovu selu, u Opštini Odžaci, gde se posle

Spanaću izuzetno prija kompost

Crni luk ne podnosi zasenjivanje, potrebna mu je manja osvetljenost nego paradajzu ili krastavcu, ali veća nego kupusu. Zahtevi za

Marmelada od mušmule

Kad mušmule prirodno omekšaju mogu se koristiti za pripremu marmelade. Valja ih oprati, ali ih ne treba ljuštiti već samo

19. Sajam etno hrane i pića od 4 – 7. decembra u Beogradu

Najveća smotra prozvođača tradicionalnih proizvoda namenjenih tržištu u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope biće održana od 4 – 7. decembar