„Gastro Srem“ 2. i 3. septembra u Staroj Pazovi

Gastronomsko – turistička manifestacija „Gastro Srem“ održaće se po peti put 2. i 3. septembra od 18 časova na Trgu doktora Zorana Đinđića u Staroj Pazovi i promovisaće zabavu, druženje i uživanje kroz gastronomiju, tradiciju i humanost.

Okupiće oko 70 najboljih izlagača iz regiona koji se svojim raznovrsnim proizvodina izdvajaju po kvalitetu, najpoznatije moderne tamburaške sastane iz Vojvodine, a u okviru same manifestacije održaće se Gastro Show koji će podrazumevati takmičenje najboljih kuvara iz Srema koji će pripremati sremačke i vojvođanske specijalitete za posetioce (valjuške nasuvo, oko sela testa, testo na kurzovini, rezanci sa makom, slovačke nadlacke, ćufte u kifli..), takmičenje u brzom razvijanju testa, degustacija najboljih vina i rakija iz tog kraja. Manifestaciji će prisustvovati i gastro blogeri koji će u okviru Gastro Show-a imati zasebnu aktivnost.

Posetioci Gastro Srema će imati priliku da prisustvuju i otkrivanju tajnog sastojka kolača iz Golubinaca u kome je navodno uživao i Betoven, a takođe premijerno će imati priliku da vide izlivanje čokolade u raznim oblicima, a jedan od njih je oblik naše države – čokolada u obliku Srbije.

– Manifestacija Gastro Srem je dobitnik priznanja „Najbolje iz Vojvodine“, ovo priznanje garantuje kvalitet. Veoma sam ponosna, jer već petu godinu za redom se trudimo da osmislimo manifestaciju koja će biti drugačija, koja će na sofisticiran način prikazati tradiciju ovog kraja i manifestaciju koja će biti zanimljiva i mladima i starima. Ovo je peti Gastro Srem i za njega smo pripremili do sada najraznovrsnije i slane i slatke specijalitete, a u centralnom delu manigestacije kuhinju na otvorenom – Gastro centar u kojoj ćemo prirediti Gastro Show sa više relevatnih učesnika, a ceo gastronomski užitak pratiće najbolji tamburaši iz Vojvodine. Smatram da ne postoji osoba kojoj manifestacija neće biti zanimljiva. Ove godine obezbedili smo i dovoljan broj mesta za sedenje, tako da ko god dođe moći će da nađe i svoje mesto – navodi Dragana Zorić Stanojvić, direktorka Turističke organizacije opštine Stara Pazova.

Manifestacija se održava u organizaciji Opštine Stara Pazova i pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu .

Izvor: RTV

Foto: Turistička organizacija opštine Stara Pazova

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18