Hotel za cveće i drveće u selu kraj Bečeja

Hotel za cveće i drveće je pansion u kome vaše biljke mogu da prezime u idealnim uslovima, tako vlasnica u prvim redovima na društvenim mrežama opisuje svoj nesvakidašnji poduhvat.

Meštanka sela Drljan Daliborka Popov iskoristila je jedan od potencijala sela – mnogo slobodnog prostora uz ljubav koju gajbi prema biljkama i prirodi, te sve zaokružila inovativnim preduzetničkim projektom.

Iako na prvi pogled deluje da će ovakvu kompletnu uslugu, odnosno brigu biljkama, uglavnom tražiti vlasnici kafića i restorana jer tokom zime nemaju gde sa biljkama koje im u letnjim mesecima ulepšavaju terase i bašte, javljaju se i potencijalne klijenti drugačijeg profila.

Kompletna nega cveća i drveća podrazumeva smeštaj u prostorijama sa adekvatnom temperaturom, sa dovoljno svetla, uz zalivanje, prihranjivanje, a u slučaju potrebe i presađivanje. Zato svaka biljka na pansionu ima svojevrsni dosije – sa fotografijom i navedenom potrebnom negom, koja se evidentira u dnevniku.

Ponos terase ili dvorišta sa prvim hladnim danima postaje problem, ako u stanu ili kući nema adekvatnog prostora gde će biljke prezimiti. Zbog toga postoji Hotel za cveće i drveće, sa dovoljno prostora i sa svim uslovima za najbolju moguću negu vašeg cveća. Ukoliko neko ne može sam da donese biljke, mi možemo otići po njih i da ih vratimo na proleće. Svaka biljka će biti propisno obeležena, fotografisana prilikom preuzimanja i uredno vraćena u dogovoreno vreme u optimalnom stanjuobjašnjava Daliborka.

Život na selu, pokazuje nam Daliborka, ipak može da bude dinamičan koja se, svakodnevne obaveze u kancelariji mesne zajednice Mileševo, gde obavlja posao sekretarke bavi i umetničkom fotografijom. Posle seoskih i ravničarskih motiva ovekovečenih aparatom i predstavljenih na izložbama, sada planira u fokus da stavi druge, ne toliko prijatne teme.

Izvor: mojbecej.rs

razvojnifv.png

RAZNO

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.