Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ I ljuto i slatko, a uz sve ide

I ljuto i slatko, a uz sve ide

213

Oni su mladi, ambiciozni, sa vrlo zanimljivim zanimanjima. Ona istraivački novinar on arheolog koji radi u IT industriji, a zajedno su, jer im je toga falilo, osmislili ljute soseve, i vrlo dobro im ide.

  • Mi smo iz Beograda i 2018. kaa je priča krenula, falilo nam je tih ljutih soseva, neobičnih – priča novinarka, dok Aca, arheolog posmatra sa strane i tek- tek se uključi, čisto da napomene da u sezoni imaju i ljute paprike.
  • U toku sezone imamo i miks ljutih paprika, naravno i karolinu onu najljuću – od tih papričica nastaju sosevi i ljuti med i džemovi.
  •  Imamo i jačih i slabijih soseva. Svaki je dobar uz nešto, kao što je ovaj sa ananasom za piletinu, ćuretinu ili ribu. Geko zeleni sos najbolje se slaže sa naćosima za grickanje ili uz burito, fajerant je srednje jačine i idealan je za picu. A ovi baš ljuti se prave od istih paprika, samo je jedan od crvene, drugi od smeđe paprike i imaju razlličite ukuse. Oni su najljući jer sadrže i najljuću papriku karolinu riper i idealno idu uz meso – osim soseva, novinarka preporučuje ljuti džem od šljive i ljuti med odličan uz čaj.
  • Pored soseva tu su i ljuti džemovi. Ljuti džem od šljiva je pikantan i ide uz nešto rolovano, uz slaninu, čak i uz sir, dok ljuti med možete koristiti prilikom kuvanja ili staviti u čaj, ide i uz sir – rekla je za Dobro jutro ispred brenda Smokin hot.

Tekst i foto: Zorica Dragojević