Насловна ПРЕПОРУЧЕНО Изложба пољопривредне механизације заузеће највећи простор на Пољопривредном сајму

Изложба пољопривредне механизације заузеће највећи простор на Пољопривредном сајму

29

Изложбу пољопривредне механизације најновије генерације посетиоци 89. Међународног пољопривредног сајма моћи ће да виде на отвореном простору Новосадског сајма на којем ће се представити чланице Пословног удружења увозника и извозника пољопривредне механизације. Пољопривредну механизацију изложиће и фирме из Србије које нису чланице Удружења као и компаније из Италије, Турске, Аустрије, Словеније, Шпаније, Румуније, Бугарске и Чешке. Најскупљи експонат биће на штанду компаније ITN Group – у питању је самоходни силажни комбајн марке KRONE BIG X модел 680 чија вредност је 450.000 евра.

Како је на конференцији за новинаре рекао Александар Швоња, заменик генералног директора компаније “Агропанонка”, сајам је најбитнија манифестација механизаторе, то је место на којем се они састају са пољопривредницима и размењују искуства.

– Ми смо дуги низ година Дародавци у Поклон-игри за посетиоце и до сада смо поклонили 26 трактора. Ове године смо у марту прославили 30 година компаније. Стога смо донели одлуку да поклонимо две машине – трактор Беларус 82.1 и расипач минералних ђубрива HMS од 1000 литара, рекао је Швоња.

Ова компаније традиционално ће излагати на два штанда.

-Припремили смо око 200 трактора које ћемо имати спремне за испоруку „дан за дан“, а од новитета ћемо представити  трактор са ауто-пилот навигацијом и нове машине турске фирме “Agrional” са којом смо склопили уговор, а које нисмо имали раније, истакао је Швоња.

Компанија MBV ове године је за Поклон-игру припремила два вредна поклона – прскалицу Badilli од 600 литара и приколицу Palazoglu, носивости 10 тона.

– Потрудили смо се да поклони буду у „фул опреми“, а позивам све да дођу на Новосадски сајам где излажу углавном сви који нешто значе у сегменту прикључних и основних машина у пољопривреди, да се упознају са новитетима, да се увере у квалитет, да се „исцењкају“ око попуста ако је то могуће и што је најбитније да сада уговоре машине, јер се боримо са роковима испоруке, рекао је Благоје Милинковић генерални директор компаније MBV и додао да ће ова компанија на свом штанду представити 46 експоната, излажиће и неке новитете, а има и акције.

Трактор JOHN DEERE 5045D ове године поклања компанија KITE DOO, чланица Пословног удружења увозника и извозника пољопривредне механизације, која на штанд поставља и премијере и новитете.

 – Свим посетиоцима, купцима и онима који су дошли да се забаве, показаћемо да прецизна технологија није баук и да се може научити. Понудићемо тракторе и комбајне, прскалице, балирке и опрему за одржавање травнатих терена. Што се тиче цена, трудимо се да оне буду приступачне, рекао мр Ђорђе Мишковић, извршни директор KITE DOO Дародавца у Поклон-игри.

Мишковић је истакао да прецизна пољопривреда иде руку под руку са одељењем “Агрономија”, а заједнички задатак ове компаније је да понуди заокружена решења.

Припремљене су и специјалне сајамске погодности при куповини, понуде финансирања путем пословних банака, првенствено OTP банке и OTP Leasing -а.

-Упркос кризи изазваној Корона вирусом, у протекле две године компанија KITE DOO није прекидала сарадњу са са Новосадским сајмом и учествовала је на сваком досадашњем виртуелном сајму, као и на 88. међународном пољопривредном сајму, који се одржао у традиционалном формату у септембуру 2021. Године, рекао је Мишковић и нагласио да чињеница да је компанија KITE DOO део сајамске приредбе у години када је Мађарска земља партнер, додатно обавезује КИТЕ ДОО да као кћерка мађарске корпорације KITE Zrt., допринесе успешности овогодишње сајамске приредбе.

Пише: Јасна Бајшански