Насловна ВЕСТИ Још траје протест паора у Новом Саду

Још траје протест паора у Новом Саду

33

Блокаде сабраћаја у Новом Саду још увек трају, а пољопривредници су од синоћ блокирали раскрсницу код Српског народног позоришта у Новом Саду.

Председник Иницијативе за спас пољопривредника Србије Радослав Адамовић рекао је синоћ да су ратари већ направили уступке и да су поново послали мејлом „прочишћене“ захтеве ресорном министарству, те да чекају одговоре.

– Ово што смо послали је црвена линија. Ако ово наиђе на негативан одговор појачаћемо наше захтеве и враћамо се на претходне захтеве – рекао је Адамовић.

Казао је да пољопривредницима није циљ да праве хаос у држави и да се слаже са коментаром председника Србије Александра Вучића да не могу у потпуности обе стране бити задовољне, али да се, додао је, до решења мора доћи.

Пољопривредници, већ шести дан блокирају саобраћај у Новом Саду и траже да откупна цена сунцокрета буде 700 евра по тони, да се укину акцизе на гориво за пољопривреднике на количину до 100 литара по хектару и да се огрниче трговачке марже на сунцокретово уље.

Влада је испунила њихов захтев да се укине забрана извоза уља и понудила им цену од 535 евра (плус ПДВ) по тони сунцокрета.

Поводом протеста пољопривредника председник Александар Вучић је рекао да очекује да ће се он завршити договором, али и да ће из државне касе да оде 30 милиона само за ово што им је обећано.

Извор: Танјуг