Kajmak poskupeo, grožđe preskupo, jabuke jedine pojeftinile

Pijaca na Vidikovcu, inače, jedna od bolje snabdevenih u Beogradu, ovih dana je poluprazna. Nema ni proizvođača, a ni kupaca. Ono malo što je na tezgama prilično je skupo. Grožđe sa cenom od 300 i 400 dinara prednjači, a paradajz se i dalje drži na 200 dinara, dok je krompir, kao i crni luk 150 dinara po kilogramu. Cena somborke u zavisnosti od kvaliteta ide od 130 do 250 dinara, cvekla je 130 dinara, šargarepa 150, sitni zeleni paradajz za turšiju 200. Ko nije pravio zimnicu može naći flaširani mleveni paradajz za 250 dinara po flaši, kupus kiseo vakumiran ne zna mu se cena, jer je tek iznet i ajvar od 800 do 1200 dinara. Kajmak je za razliku od prošlog meseca poskupeo za 100 dinara te je sada 1300, dok se sir zadržao na 400 i 500 dinara po kilogramu. Jabuke su nešto jeftinije i sad su najskuplje 130 dinara, a kruške 250, dok su dunje za slatko, džem ili nešto treće 200 dinara. Kaže žena domaće iz Ritopeka, ničim prskane.

razvojnifv.png

RAZNO

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime