Karlovački vinari i i ugostitelji u borbi za sertifikat „Čisto i sigurno“

Uz podršku opštine, vinarije i ugostitelji iz Sremski Karlovaca učestvuju u borbi za sertifikat „Čisto i sigurno“, koji izdaje nacionalno Udruženje hotelijera i ugostitelja HORES. Na radnom sastanku, održanom u opštini zaključeno je da su karlovački vinari spremni za turiste. Vinarije su upućene u dalje korake za dobijanje sertifikata „Čisto i sigurno“, a u cilju promocije Sremskih Karlovaca kao bezbedne destinacije, navodi se u saopštenju.

Nastavljena je podrška turističkim i ugostiteljskim radnicima u obezbeđivanju sredstava za dezinfekciju. Turistička organizacija obezbedila je dezinfekcionu opremu za vinarije koje imaju degustacione sale, kroz evropski projekat “EU za tebe – za kulturno nasleđe i turizam”, koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, u partnerstvu sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Turističkom organizacijom Srbije i HORES-om, koji izdaje sertifikat „Čisto i sigurno“.

„Turizam je značajan privredni i razvojni potencijal Sremskih Karlovaca. Pandemija kovid-19, poremetila je planove i nas kao lokalne samouprave i ugostitelja i turističkih radnika. Zato se trudimo da im na svaki način olakšamo poslovanje. Od izbijanja pandemije, uz mere države, mi kao Opština smo više puta nastojali da ugostiteljskim i turističkim radnicima, olakšamo poslovanje u teškim vremenima, kroz smanjenje cene zakupa i drugih naknada“, rekao je Aleksandar Stojkečić predsednik Opštine Sremski Karlovci.

On ističe da je Turistička organizacija ranije obezbedila higijensku opremu za više od 50 subjekata koji pružaju usluge turistima.
„Pored toga pripremljen je i Upitnik za pružaoce turističkih usluga na destinaciji Sremski Karlovci. Rezultati ankete biće korišćeni, kako za sagledavanje trenutnog stanja, tako i u svrhu podizanja kvaliteta turističkih usluga“, kaže Stojkečić.

Izvor: RTV

Foto: Opština Sremski Karlovci

razvojnifv.png

RAZNO

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime