Насловна ВЕСТИ2 Кикинда за уређење атарских путева даје 21 милион динара

Кикинда за уређење атарских путева даје 21 милион динара

162

Граду Кикинда су на конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство одобрена средства за уређење атарских путева у укупној дужини преко два километра. Предвиђено је да се ради у делу Водице, на дужини од 142 метра, затим на Стрелишту, у дужини од 940 метара и да се заврше радови на некатегорисаном путу Иђош – Сајан, у дужини од 590 метара.

– Укупна вредност износи више од 21 милиона динара, од којих 58 одсто финансира ресорни Секретаријат, док је остатак обезбедила Градска управа – објављено је на сајту Града Кикинде.

Мирослав Дучић, члан Градског већа задужен за комуналну инфраструктуру и ванредне ситуације и Далибор Оличков, руководилац Одсека за пољопривреду Града Кикинде, обишли су радове на потезу Иђош-Сајан започете прошле године, како би се два села повезала некатегорисаним путем. Они су том приликом констатовали да су атарски путеви веома значајни, како за пољопривредне произвођаче, тако и за суграђане који на тим локацијама живе или имају викендице.

– ‘Град Кикинда од ове године издваја значајна средства за уређење атарских путева. Укупна дужина коју ћемо ове године урадити је више од два километра. Раније је акценат увек био стављен на уређење отресишта, како би безбедност саобраћаја била подигнута на виши ниво. Од прошле године смо се базирали на уређење некатегорисаних путева – додао је Далибор Оличков, руководилац Одсека за пољопривреду Града Кикинде.

– Један од циљева оваквих радова је и повећање безбедности у саобраћају. Раније нису рађени овакви радови, него су пољопривредници одржавали атарске путеве, колико су били у могућности. Сада настојимо да применимо неко дугорочно решење, захваљујући сарадњи са грађанима, који су иницирали да пронађемо начин да им помогнемо – истакао је Дучић.

Драган Симић из фирме „Екстра ауто“, која је извођач радова, каже да су радови започети пре недељу дана и да се завршетак радова очекује средином наредне седмице:

– ‘Урађена је цементна стабилизација и сада се убацује камен. Ово ће много значити пре свега пољопривредницима, јер је подлога бетонска, тако да неће износити блато на пут, који ће им уједно служити као отресиште – напоменуо је Симић.

Фото: Град Кикинда