Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Кобасицијада у Шиду – цене јаке, атмосфера још јача

Кобасицијада у Шиду – цене јаке, атмосфера још јача

271

Да  ли је вредело прећи 130 километара да бих појела једну кобасицу? Хм, неко би рекао не, али јесте. Већ на самом уласку у простор испред Словачког дома, крчкају, цврче, свеже печене, пољуте, али укусне кобасице. Само на једном месту, ваљда да не би било конкуренције, а ни цена им није јака – 350 динара, са свим додацима који уз њу иду.

Око штанда гужва, не може се ни сликати на миру, а дим улази у очи, уши, пуши се глава. Од трубача не чујеш шта те продавац пита, ни колико да платиш, само дајеш паре и чекаш кусур и кобају.

У сали, где је званични део, гужва, хармонике, оркестри, „Еј само да ми је хладне воде са Романијеееее“…и опет не чујеш цене, једва видиш где ходаш, али уживаш у песми, китиш музику новцем јер те песма погодила, мезиш са локалцима, избегаваш алкохол, јер ипак је то радно место.

Прошетавши схватам да су цене кулена, кобасица, сланине, сира, прилично јаке, јаче него претходног викенда у Белом Блату. Ипак, нема везе, атмосфера је одлична а и кобасице не заостају.

З.Д.