Kongres o ishrani budućnosti u Novom Sadu

Za vikend, sutra i prekosutra, u Novom Sadu će se održati kongres „Ishrana budućnosti“. Jubilarni, deseti kongres odražava se pod nazivom „Tamo gde se stvara budućnost“.

– Drugačiji od prethodnih, ali podjednako zdrav za telo i um. U korak sa novim trendovima i saznanjima, ali na temelju tradicionalnih vrednosti. Paneli, diskusije, radionice o zdravom načinu životu i pozitivnom razmišljanju, i mnogo više od toga, očekuje vas na Spensu, Amfiteatar, ulaz sa strane suda, 9. i 10. oktobra – najavljuju organizatori.

Svečano otvaranje Kongresa je u 11.55h.

Ulaz se ne naplaćuje.

Foto: ishranabuducnosti.com

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18