Konkurs “Budi deo RISE putovanja”

Svi mladi koji imaju između 18 i 35 godina, motivaciju i želju da sa svojim timom utiču pozitivno na svoju zajednicu, a istovremeno i zarađuju,  imaju RISE priliku.

RISE je Regionalni inkubator za socijalno preduzetništvo, projekat za motivisane i posvećene mlade ljude, koji su spremni da izdvoje vreme za učenje i doprinesu pozitivnim promenama na Zapadnom Balkanu. Cilj ovog projekta je da podrži ideje sa snažnom društvenom misijom koje će region učiniti boljim mestom. Ovaj besplatni program podrške za razvoj ideja socijalnog preduzetništva je tokom protekle dve godine okupio više od 250 mladih nosioca promena, preduzetnika i preduzetnica, a sada mladi koji se prijave mogu da budu jedan od njih. 

Prijave za program otvorene su do 6. novembra.

Svi mladi koji imaju ideju ili inovativno rešenje za novi i bolji pristup obrazovanju, osnaživanju žena, kulturi, ruralnom razvoju, zdravlju ili zaposlenosti u svojoj zajednici, veštine, znanje i iskustvo socijalnog preduzetništva dobiće pomoć da reše socijalna ili  pitanja zaštite životne sredine i priliku da zarade dok to rade.  

RISE program sastoji se od 2 faze – ideacije i inkubacije. Tokom 3 meseca faze ideacije gradiće svoju ideju od nule do biznis modela. Na tom putovanju imaće podršku eksperata i mentora, sa kojima će proći kroz sve važne korake u pokretanju socijalnog preduzeća. Dva najbolja tima iz Srbije odnosno ukupno 12 timova iz regiona, dobiće i dodatnu finansijsku i praktičnu podršku da sprovedu svoju ideju i unaprede razvoj svog poslovanja tokom faze Inkubacije.  

Prijava se vrši popunjavanjem kratkog formulara  na ovom  LINKU. (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSePW6p4G950f91DCc7144sLfVcaSj5THe-IbGN3pZ9Qi3SejA/viewform)

Piše: J. Bajšanski

razvojnifv.png

RAZNO

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime