Konkurs za dodelu nagrade ,,Turistički cvet“

Turistička organizacija Srbije je, posle godinu dana pauze izazvane pandemijom, tokom koje nije dodeljeno priznanje, raspisala konkurs za dodelu nagrade „Turistički cvet” za 2021. godinu.

Nagrade se dodeljuju u kategorijama: turistička organizacija; turistička manifestacija;

receptivna turistička agencija; ugostiteljski objekat za smeštaj / kategorija u dve potkategorije i to ugostiteljski objekat tipa: hotel i ostali ugostiteljski objekti za smeštaj; kao i u kategoriji organizacija ili pojedinac za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga.

Prijavljivanje na konkurs trajaće do 31. oktobra ove godine.

,,Odlučili smo da je u 2021. uprkos izazovima bilo dovoljno posvećenih, angažovanih, inovativnih turističkih destinacija, lokaliteta, ugostitelja koji zaslužuju da se njihov rad prepozna i vrednuje, upravo zato ideja nam je da sve subjekte u turizmu pozovemo da se ove godine prijave na konkurs „Turistički cvet”, istakla je Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije.

Prijave se dostavljaju isključivo na on-line popunjenom obrascu zaključno sa 31. oktobrom 2021. godine, koji se nalazi na sajtu www.turistickicvet.rs.

Žiri za dodelu nagrade će posebnu pažnju obratiti na nove programe, inovativne projekte, kreativne inicijative, angažman pojedinaca i organizacija kojima je turistička ponuda Srbije bila obogaćena i istovremeno prilagođena uslovima izazvanim epidemijom virusa Korona.

Foto: Turistička organizacija Srbije

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18