Насловна ВЕСТИ Кркобабић: Задругарством до социјалног предузетништва

Кркобабић: Задругарством до социјалног предузетништва

135354


Министар за бригу о селу Милан Кркобабић изјавио је да је задругарство најбољи организациони облик и за развој социјалног предузетништва, као и да би за тај нови сектор требало из буџета издвојити најмање 100 милиона евра.
Кркобабић је рекао да је уверен да је задруга најадекватнији организациони облик за социјално предузетништво, како би и људи за којима послодавци немају потребу и не желе да их запосле, као што су особе са инвалидитетом, избегла лица, ратни и војни инвалиди, ромска популација и људи одређене старосне доби, могли да раде.
„Морамо да издвојимо више, да бисмо покренули социјално предузетништво као посебан вид сектор привређивања, а по неким рачуницама најмање је потребно 100 милиона евра. До сада смо се бавили искључиво пољопривредним земљорадничким задругама, а лепеза задругарства је велика“, рекао је министар, саопштено је из његовог кабинета.
Кркобабић је напоменуо да задруге могу да буду и стамбене, потрошачке, занатске, социјалне и друге и изразио уверење да би у идућој години могло да се искорачи и по питању стварања услова за формирање услужних, производних и социјалних задруга.

Извор: Танјуг

Фото: Влада Србије