Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Krompirača

Krompirača

158

Vruća, upurnjana, zapečena, crvenkasta, s puno krompira isečenih na kolutove i još više slanine i kobasice. Pikantnog i punog ukusa, mrsna i privlačnog mirisa. To je krompirača – laloška i vojvođanska. Nastala je kao izazov hladnim zimama i dosadnim vetrovima.

Potrebno je:

  • 1 kg krompira
  • 400 g crnog luka
  • 100 g masti
  • 150 g suve kobasice
  • 150 g suve slanine
  • 2 kašike mlevene paprike
  • so
  • 1,5 l vode

Priprema:

Oljušten krompir iseći na kolutove. Posoliti i staviti u tepsiju na čije je dno, prethodno namazano mašću, poređan crni luk isečen na kockice. Preko krompira staviti red kobasice, pa red luka i tako redom dok ima materijala. U posebnoj posudi, u hladnoj vodi, razmutiti mlevenu papriku i preliti po krompiru. Kao ukras, na vrh krompirače poređati prosušenu slaninu. Staviti u pećnicu. Peći oko dva sata, na temperaturi od 220°C.

Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.

Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.