„Kupusijada“ u Mrčajevcima od 17. do 19. septembra

Osamnaesto izdanje tradicionalne poljoprivredno-turističke manifestacije „Kupusijada“, održaće se od 17. do 19. septembra u Mrčajevcima, pod pokroviteljstvom Grada Čačka i u organizaciji Turističke organizacije Čačka i Saveta „Kupusijade“.

Kako je saopšteno, programom 18. „Kupusijade, pored takmičarskog dela programa u kuvanju kupusa u zemljanom loncu po tradicionalnoj recepturi, predviđen je i bogat kulturno-umetnički program, koji će tokom sva tri dana održavanja manifestacije, počinjati u 16 časova.

– Nastupe pevača narodne muzike Dejana Živkovića, Ivane Tasić, Dejane Đekić, i Jovana Mihaljice pratiće Veliki narodni orkestar Vlade Panovića. Takođe, nastupiće i veliki broj kulturno-umetničkih društava kao i pevačke grupe i orkestri – saopštili su organizatori.

U pratećem delu programa biće održane i prodajne izložbe tradicionalnih proizvoda i stručna savetovanja na temu poljoprivredne proizvodnje i plasmana proizvoda.

razvojnifv.png

RAZNO

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno