Kurs organskog liderstva – rok za prijavu 22.avgust

The Organic Leadership Course u Srbiji (kurs organskog liderstva – OLC – Srbija) je zamišljen tako da podrži postojeće.  ali i potencijalne lidere koji se bore za suštinsku, održivu promenu u poljoprivredi. Učesnici će biti obučeni i osposobljeni da predvode pokrete u organskoj poljoprivredi,  fokusirajući se na kapacitete  održivih sistemema  za hranu, mehanizme za razvoj tržišta, javno zastupanje, politički dijalog,  istraživanje, komunikaciju/marketing i umrežavanje. Cilj programa je da pruži neophodno znanje i praktične veštine kako bi se osnažili i nacionalni i regionalni kapaciteti.

Struktura i program kursa

Program OLC kursa – Srbija se sastoji od treninga licem u lice, ali i virtualnih (“onlajn”) sesija.

Dva treninga će biti održana uživo, prvi trening će trajati sedam, a drugi pet dana. U međuvremenu će se održavati onlajn stručni vebinari. Pored treninga, učesnici će raditi na svojim projektima ili radnim planovima manjeg obima, kroz koje će moći identifikovati konkretne naredne korake u odnosu na lokalni kontekst.

Prvi trening licem u lice: 27. oktobar – 3. novembar 2021.

Drugi trening licem u lice: nije određen tačan termin / leto 2022.

Serija vebinara između prvog i drugog F2F treninga

Ukupan broj učesnika je ograničen na 25.

Cena obuke: Projekat pokriva troškove kursa kao i smeštaj. Putne troškove do mesta održavanja i nazad, pokrivaju sami učesnici.

Rok za prijavu je: nedelja, 22. avgust 2021. u 24:00 sata po srednjoevropskom letnjem vremenu (CEST)

Detaljnije o kursu možete pogledati ovde https://www.ifoam.bio/organic-trade-4-development-eastern-europe-ot4d-serbia

Prijava za kurs se nalazi na sledećem linku: https://archive.ifoam.bio/en/olc-srbija-formular-za-prijavu

Izvor: Serbia organica

razvojnifv.png

RAZNO

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime