Насловна ПРЕПОРУЧЕНО КУРШУМЛИЈА: Конкурс за подстицај и унапређење пољопривреде у 2020.

КУРШУМЛИЈА: Конкурс за подстицај и унапређење пољопривреде у 2020.

380
Foto: Pixabay

Локална власт општине Куршумлија  је, како би помогла пољопривреднике са своје територије, расписала Конкурс за подстицај и унапређење пољопривреде у 2020. години. Конкурс ће трајати до 31. августа.

Право на подстицаје имају физичка лица носиоци пољопривредних газдинства регистрованих у складу са Правилником о начину и условима уписа и вођења регистра пољопривредних газдинстава, са подручија општине Куршумлија чија се пољопривредна имовина, земљиште, објекти и друге непокретности налазе на подручју општине и који имају пребивалиште на територији општине Куршумлија.

Подстицаји се остварују у износу од 50 одсто од вредности инвестиције без ПДВ-а, пољопривредна газдинства могу конкурисати по једном основу из програма, а минимални износ по једном кориснику 10.000 динара.

Између осталог, пољопривредници куршумлијске општине могу конкурисати за набавку квалитетних приплодних грла млечних раса, говеда, оваца и коза, машина за обраду земљишта, ђубрења, машина за сетву, заштиту биља, транспорт, опреме за мужу и осталих машина и опреме намењене пољопривредњој производњи.

О условима и начину коришћења средстава програма подршке пољопривредној политици и политици руралног развоја на подручју Општине Куршумлија за 2020. годину заинтересовани могу добити додатне информације на телефон 027/385892 и у Канцеларији за рурални развој у улици Палих бораца 17, сваког радног дана од 7 до 15 сати.

Конкурс траје до 31. августа.

Ј.Б.