Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Lenja pita s jabukama

Lenja pita s jabukama

269

Lenja pita je omiljena i dobro poznata poslastica. Dve kore između kojih je voće. Najčešće je to jabuka,  a mogu se koristiti i višnje, borovnice, šljive… Recepata za ovaj starinski kolač ima mnogo i svaki je pravi. Može biti i mrsna i posna, jedno je sigurno, lenja pita s jabukama najavljuje mirisom dolazak jeseni i zime.

Potrebno je:

  • 600 g brašna
  • 250 g masti (može maslac ili margarin)
  • 250 g šećera
  • 1 kg narendanih jabuka
  • 3 jajeta
  • 1 prašak za pecivo
  • 5 g cimeta

Priprema:

Umutiti mast, šećer i jaja. Dodati brašno i prašak za pecivo i sve dobro umesiti. Testo bi trebalo da bude mekše, da se ne lepi za ruke. Podeliti na dva dela. Prvi deo razviti i staviti u tepsiju. Na njega staviti narendane jabuke, posuti šećerom i cimetom, po želji. Preko jabuka staviti drugu koru, izbockati viljuškom i peći pola sata na 180°C, dok kolač ne porumeni.

Foto: shutterstock

Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.

Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.

Pozovite nas na telefon 069 11 54 004

i poručite kuvar po ceni  949 rsd + PTT troškovi