Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ ЉУТЕ ПОСЛАСТИЦЕ ПРОМЕНИЛЕ ЖИВОТ БИВШЕ НОВИНАРКЕ: Пут од снова посут ружама

ЉУТЕ ПОСЛАСТИЦЕ ПРОМЕНИЛЕ ЖИВОТ БИВШЕ НОВИНАРКЕ: Пут од снова посут ружама

157
assortment of jams, seasonal berries, plums, mint and fruits with strawberry and currants

Пише: Зорица Драгојевић

Каже за себе да је љута Сремица, кад стане у „Ф“ све види и све чује, све зна. А она, нит је љута, нит је бака са сокака, она је Славна Славујевић из Шида, насмејана иако је живот није мазио, предузимљива и надасве маштовита. Измаштала је љуто са слатким, повезала је воће, зачине и начине и освојила срца потрошача. Негдашња новинарка, незапослена од 2003. године, нашла је свој пут посут ружама, али буквално, јер с ружом је све кренуло.

– Покушавала сам да се бавим разним стварима и све је то имало дужи или краћи рок трајања. Није се примило. Негде крајем маја 2017. године, Удружење жена „Шиђанке“ организовало је Пролећни базар цвећа. Позвале су ме да учествујем, уколико имам нешто што би могло да се изложи – сећа се Славна свог првог правог почетка.

Сок, ликер, желе и слатко од ружа као први корак…

И баш тај први корак, који други тешко начине, њој је био и више него лак. Сама чињеница да је био мај месец и да има руже од којих се прави слатко, олакшао јој је посао:

– Већ сам припремала слатко од ружа за своје потребе, а уз то сам, искористивши све цветове ружа, направила сок, ликер и желе. Тог недељног поподнева нешто се продало и мало смо се дружили. После базара отишла сам до ресторана са другарицом да прославимо тај пазар. Сусрет с бајкерима и њихов позив на „Ердевичку куленијаду“ која се одржавала већ наредне суботе, био је моја нова прилика.

Наша саговорница се кроз смех присећа изненадних дружења и – позива за позивом. Славнина сремачка част није јој дозволила да се пред жестоким бајкерима појави с ружом.

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us