Uskoro majski broj „Dobrog jutra“

U majskom broju „Dobrog jutra“ u fokusu nam je kraljica cveća. Kako se gaji ruža, koliko je stara kao vrsta, kao i koje su najlepše, najneobičnije i najređe vrste, možete saznati u našem novom izdanju.

Neobična priča o tome kako se na obroncima Rudnika gajila svilena buba, vraća nas u prošlost, a o sadašnjosti uživanja u lepim vinima razgovaramo sa somelijerom i vajnmejkerom Pavlom Radanovićem. Možete saznati i kako se uzgajaju jagode, koji su preparati pogodni za pojedine biljke, ali i kako se pravi džem od paradajza. Koliko je zdrav čičak i kako se pravilno uzgajaju brojleri u centru su naše pažnje ovog meseca.

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18