Manifestacija „Etno duga“ održana u Uzdinu

Na manifestaciji „Etno duga“ u Uzdinu u svim bojama i u punom sjaju zablistale su nošnje različitih narodnosti objedinjenih u Vojvodini. Pored toga, i ove godine se uporedo sa ovim živopisnim skupom održao poseban gastronomski ugođaj pod nazivom „Krompir kao najzastupljenija namirnica“, pa su posetioci takođe imali priliku da probaju raznovrsna jela od krompira po brojnim receptima svakog od 18 udruženja. Događaj je upotpunjen kulturnoumetničkim programom, na kome su nastupili dečji izvođači iz Osnovne škole „Sveti Georgije“, Ženski crkveni hor i lokalni muzičari i vokalni solisti. Svim učesnicima su, povodom obeležavanja petnaest godina „Etno duge“, dodeljene diplome i medalje.

Izvor: Pančevac, Foto: Moje selo Uzdin – Facebook

razvojnifv.png

RAZNO

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno