Mesne prerađevine Mitrosa i na tržištu Afrike

Mesni gigant „Mitros Fleishwaren“ iz Sremske Mitrovice, posle 8 godina od uspešne privatizacije, danas je primer kompanije koja uspešno realizuje i sprovodi poslovne planove. Na površini oko 14 hektara i preko 500 zaposlenih uz primenu savremenih tehnologija, većina proizvoda ove fabrike odlazi u izvoz, ali se mogu naći i u našim marketima. Preko 200 vrhunskih prerađevina izvozi se širom sveta, a od nedavno i u Afriku, odnosno Ekvatorijalnu Gvineju.

Preko 60 odsto gotovih proizvoda distrubuira se na tržište Evropske unije, a od nedavno proizvodi Mitrosa osvojili su i tržište Afrike, gde se nadaju dugoročnoj saradnji.

Kako je istakao generalni direktor “Mitros Fleishwaren” Aleksandar Rašković, delegacija Ekvatorijalne Gvineje na najvišem državnom nivou posetila je kompaniju Mitros te je pokazala zainteresovanost za proizvodima iz Srbije.

Imaju 500 visokomotivisanih radnika koji svojim znanjem, stručnošću i posvećenošću svakodnevno unapređuju kompaniju. Kompanija Mitros privukla je kako mlađi kadar tako i nekadašnje radnike starog Mitrosa, koji su svoj radni vek nastavili u modernizovanom pogonu.

U Kompaniju Mitros od 2015. godine uloženo je preko 30 miliona evra.

U januaru 2022. godine prodaja na srpskom tržištu i okolini utrostručena je u odnosu na januar 2021, te su rezultati veoma pozitivni, istakao je direktor Rašković.

Proizvodnja u Mitrosu raspolaže najmodernijom tehnologijom, a određene mašine nema niko u regiji. Kapacitet klanice je za čak 5000 svinja dnevno, a danas se prerađuje oko 3000 svinja na nedeljnom nivou.

Izvor: RTV

Foto: Facebook/ Mitros Fleishwaren

razvojnifv.png

RAZNO

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime

Potomci doseljenika iz Vranja u Karavukovu “zbore vranjski” i kroz Udruženje žena “Koštana” neguju tradiciju

Razgovor sa primesama toplog vranjskog dijalekta i danas se može čuti u  Karavukovu selu, u Opštini Odžaci, gde se posle