Nema lepše supe od morčije. Kuva se u svečanim prilikama za ukućane i goste. Priprema se sa domaćim rezancima koji se ručno razvlače, što danas predstavlja retkost na trpezi. Iskoristite priliku i obradujte sebe i ukućane ovom supom slatkastog ukusa i divne žute boje.
Potrebno je za supu:
- 1 morka (1,2 kg)
- 1 šargarepa
- 1 crni luk, zapečen na plotni
- 1 peršun
- 4 l hladne vode
- so, biljni začin i biber u zrnu
Za domaće rezance:
- 300 g brašna
- 3 jajeta
- so i voda
Priprema:
U lonac sipati hladnu vodu, staviti isečeno i oprano morčije meso, a zatim povrće. Supa se kuva oko tri sata na laganoj vatri. Kada je gotova, ostaviti neko vreme da se izbistri, zatim je procediti u drugu posudu, ponovo staviti na šporet i, kada provri, dodati rezance. Domaće rezance zamesiti i ostaviti da stoje 1-2 sata, a onda testo razviti oklagijom na tanko. Seći mašinom na „milimetar”. Možete ih razviti i malo deblje, pa ih seći cik-cak makazama. Rezance prosušiti i staviti u ključalu supu. Nakon par minuta razliti u činije. Poslužiti toplu.
100 JELA SRBIJE
Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.
Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.
dobrojutro.redakcija@gmail.com
Pozovite nas na telefon 069 11 54 004
i poručite kuvar
po ceni 949 rsd + PTT troškovi