Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Morčija supa

Morčija supa

386

Nema lepše supe od morčije. Kuva se u svečanim prilikama za ukućane i goste. Priprema se sa domaćim rezancima koji se ručno razvlače, što danas predstavlja retkost na trpezi. Iskoristite priliku i obradujte sebe i ukućane ovom supom slatkastog ukusa i divne žute boje.

Potrebno je za supu:

  • 1 morka (1,2 kg)
  • 1 šargarepa
  • 1 crni luk, zapečen na plotni
  • 1 peršun
  • 4 l hladne vode
  • so, biljni začin i biber u zrnu

Za domaće rezance:

  • 300 g brašna
  • 3 jajeta
  • so i voda

Priprema:

U lonac sipati hladnu vodu, staviti isečeno i oprano morčije meso, a zatim povrće. Supa se kuva oko tri sata na laganoj vatri. Kada je gotova, ostaviti neko vreme da se izbistri, zatim je procediti u drugu posudu, ponovo staviti na šporet i, kada provri, dodati rezance. Domaće rezance zamesiti i ostaviti da stoje 1-2 sata, a onda testo razviti oklagijom na tanko. Seći mašinom na „milimetar”. Možete ih razviti i malo deblje, pa ih seći cik-cak makazama. Rezance prosušiti i staviti u ključalu supu. Nakon par minuta razliti u činije. Poslužiti toplu.

Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.

Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.

dobrojutro.redakcija@gmail.com

Pozovite nas na telefon 069 11 54 004

i poručite kuvar