Насловна ВЕСТИ1 Na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu više izlagača nego lane

Na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu više izlagača nego lane

89

U susret 91. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, koji će biti održan od 18. do 23. maja, na konferenciji za novinare u Medija centru u Beogradu, saopšteni detalji o priredbi i najavljene brojne aktivnosti.

Ove godine Međunarodni poljoprivredni sajam, nosilac oznake „Najbolje iz Vojvodine“ ima snažnu podršku Evropske unije koja je Partner priredbe. Uz najveći agrobiznis događaj kao i ranije su Globos osiguranje – Generalni sponzor, Al Dahra – Zlatni sponzor, Banka Poštanska štedionica – Banka partner, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinska vlada sa sekretarijatima za poljoprivredu i privredu, Grad Novi Sad i Darodavac u Poklon-igri Kite DOO.

Tokom šest dana Poljoprivrednog sajma, u Kongresnom centru „Master“ očekuje se veliki broj konferencija, poslovnih i stručnih skupova, savetovanja, okruglih stolova, promocija, prezentacija, uručenja nagrada. Dan stočara, Dan voćara, Dan žitara, Dan dobavljača AGROBIZNIS 2024… Tu je i Veče šampiona koje će biti održano 23. maja, posvećeno najboljima na ocenjivanju kvaliteta proizvoda i usluga koje je počelo u februaru, a biće završeno tokom prvih dana priredbe.

U narednim danima se očekuje definisanje kompletnog programa na Manježu Novosadskog sajma. Ono što je već poznato je da će biti javnog ocenjivanja goveda, konja i ovaca, kao i da će u sredu, 22. maja, na Porodični dan, biti održana “Preponska revija za Pehar Novosadskog sajma”. Preponaši će nastupiti u kategorijama: Debitant tour, Amater tour, Mladi jahači i mlada grla i Top klasa.

Porodični dan je sreda, 22. maj. Tada cela porodica, sa decom do 14 godina, bez obzira na to koliko ih ima, Sajam može da poseti uz jednu ulaznicu kupljenu za 800 dinara.

Sajam će za posetioce biti otvoren od 9 do 19 časova.