Насловна ТЕМЕ ВИНОГРАД NAP blokade puteva najavljuje za 5.april

NAP blokade puteva najavljuje za 5.april

252

Nezavisna asocijacija poljoprivrednika (NAP) Srbije zatražila je danas da Ministarstvo poljoprivrede više pažnje obrati na gazdinstva kojima je poljoprivreda jedina delatnosti i proteste nezadovoljnih poljoprivrednika najavila za 5. april u više mesta u Srbiji. Ističu da je prisutno veliko nezadovoljstvo poljoprivrednika i članova NAP Srbije, te da su spremni da ga iskažu na protestima.

„Doneta je odluka da 5. aprila iskažemo svoje nezadovoljstvo protestima u više gradova i opština, blokadom puteva. Ukoliko ministarstvo u najkraćem roku ne odgovori na potrebe poljoprivrednika i time spreči dalju propast srpskog seljaka“, poručili su oni. Iz NAP-a su upozorili da posle prošlogodišnje loše sezone, ove godine nema sredstava za finansiranje prolećne setve.

U saopštenju posle sednice Upravnog odbora, naveli su da su poljoprivrednici opterećeni dugovanjima, kreditima, i da poljoprivredne proizvode koje su ostavili na čuvanju nisu u mogućnosti da prodaju, jer nema interesovanja na tržištu. „Ministastvo poljoprivrede treba da više pažnje da obrati na poljoprivredna gazdinstva kojima je osnovna delatnost poljoprivreda i ostvari partnerski odnos sa poljoprivrednicima na terenu, čime će steći mnogo bolji uvide u poslovanje i probleme s kojima se suočava poljoprivreda u Srbiji“, poručili su iz NAP.

Tanjug