Ne palite strnjiku, zaorite je

Svake godine ista priča u Srbiji. Poljoprivredni proizvođači nesvesni šta čine biodiverzitetu, okolini, pa i svojim komšijama i rođacima ukoliko im se nalaze u blizini, pale strnjiku. Savet PSS službi je da se strnjika zaore pred obradu zemljišta za nove useve.

– U toku je obrada zemljišta za nove kulture i mi savetujemo proizvođačima da ne pale strnjiku, jer su požari česti a time se menja mehanički sastav zemljišta. Bolje je zaorati strnjiku jer time ona ulazi u zemlju, razlaže se i oslobađa hranjive materije – objasnio je Aleksandar Zdravković savetnik iz Kosovske Mitrovice.

Z.D.

razvojnifv.png

RAZNO

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime