Насловна ВЕСТИ1 Neverovatno veliki broj požara u Svrljigu

Neverovatno veliki broj požara u Svrljigu

95

U maloj sali SO Svrljig održan je sastanak predsednika mesnih zajednica sa predstavnicima Sektorom za vanredne situacije Niš i vatrogasno-spasilačkih jedinica iz Niša i Svrljiga. Glavna tema sastanka bila je prevencija od prolećnih požara, koji su postali učestali na teritoriji opštine Svrljig.

Ovog proleća, Svrljig se suočava sa izazovom većeg broja požara i zahvaćenih površina nego ikada pre, što predstavlja zabrinjavajuću statistiku ne samo za opštinu već i za celu Srbiju.

Predsednik opštine Svrljig, Miroslav Marković, izrazio je ozbiljnu zabrinutost i apelovao na sve žitelje da budu odgovorni u radu na poljoprivrednim površinama, da izbegavaju paljenje niskog rastinja, posebno na neobrađenim parcelama.

Predstavnici Sektor za vanredne situacije naglasili su da je Svrljig trenutno lider po negativnoj statistici u Srbiji po broju požara i zahvaćenoj površini. Apelovali su na sve građane da svaku sumnju ili potencijalni požar prijave vatrogasnoj stanici u Svrljigu kako bi se sprečili eventualni incidenti i nova žarišta požara.

Izvor: Svrljiške novine