Nismo svi mađioničari, ali postoje Čarolije u tegli

Jeste li znali da postoje Čarolije u tegli? Nisu bilo kakve, ne nestaju vam novčići, zečevi ili ptice pred očima. Ne izvlače iz tuđih džepova novčanike, ključeve ili karte. Njihova najjača karta je meso, sočno, sporo kuvano i ukusno. A oni su poljoprivredno gazdinstvo Milica Petrović iz Gornje Vrežine kod Niša.

-Naš brend „Čarolija u tegli“ je pasterizovano meso koje može odmah da se koristi. Od njega mogu da se koriste razna jela: paste, čorbice, sendviči, salate -kaže Milica, napominjući da je za sve vrste mesa ista termička obrada, ali je vreme kuvanja drugačije.

– za piletinu od sat vremena na dalje u zavisnosti da li je mlado ili starije, dok je za junetinu potrebno četiri sata. Meso se stavlja u teglu i to meso po želji, može od bataka, belo meso, može juneći but, plećka, neko voli masnije, neko posnije meso. Masnoća ga konzervira. Sem soli i bibera ništa se drugo ne dodaje – otkriva Milica, čiji je proizvod deklarisan na 16 meseci.

– Može i duže da stoji, ali je deklaracija na 16 meseci. Ovako spremljeno meso bude mekše, mogu i deca da ga jedu, da se prave kašice, a odličan je obrok i za sportiste jer je čist protein i brz obrok – rekli su iz „Čarolije u tegli“ za Dobro jutro.

Tekst i foto: Zorica Dragojević

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18