Ništa bez dobrog noža

Nema veštog mesara ni domaćice bez kvalitetnog i dobrog noža, a baš to se nudi na štandu nemačke kompanije Dick, na Poljoprivrednom sajmu.

Generalni menadžer  Specijazilizovane trgovine za potrebe prehrambene industrije Ga Ko, Kompanija DOO iz Šapca, Mirko Kovač objašnjava da imaju više od 3.000 proizvoda namenjenih mesnoj industriji – od noževa, mašina za mlevenje mesa i šajbi za nju, do kompletne opreme – čizama, odela, prsluka, kecelja, sredstava za pranje, četki… odnosno sve što je potrebno jednoj mesari može se naći u ovoj kompaniji.

– U ponudi su noževi svetskih poznatih brendova. Neposredno pre Sajma došlo je do promene cena zbog aktuelnih zbivanja na tržištu, ali trudimo se da cene budu pristupačne, kako za mesarske kompanije tako i za sve druge kupce – rekao je Kovač.

U ponudi su i mesarske mašine za mlevenja mesa, koje se naručuju, a cene se kreću od par stotina evra pa i do nekoliko desetina hiljada evra. Budući da je ponuda ove kompanija pogodna za klanice koje mogu sve na jednom mestu da kupe, interesovanje je veliko.

Na štandu se prodaju noževi i za 1.160 dinara, a najskuplji je oko 6.000 dinara. U ponudi su i premijum kuvarski noževi koji koštaju i do 10.000 dinara.

Foto: Pixabay

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18