Nova atrakcija na Krupajskom vrelu – luksuzan kontejnerski smeštaj

Krupajsko vrelo u poslednjih par godina postalo je atrakcija koju će retko ko zaobići, a većinom će ga obići. Kako i ne bi, kada je to raj na zemlji. Bukvalno. Jedina mana, mada je možda tako i bolje zbog prirode, zbog očuvanja tih lepota, je što postoji samo jedan restoran a smeštajnog kapaciteta nije bilo. U krugu od tri kilometra oko Vrela ne može se graditi iako je ono na privatnom posedu. Ipak, neki mladi, dovitljivi ljudi, Marija Andrejić i Bane Jovanović, setili su se kako da posetiocima ponude nešto u čemu će uživati, a što je lako uklonjivo. Kontejnerski smeštaj. I ako ste, kao i ja, pomislili „jao kontejner“, e pa prevarili ste se. Ti kontejneri uopšte nisu naivno pravljeni, bukvalno će biti luksuzni apartmani sa pogledom na prirodu i reku. I ovako u izradi izgledaju veoma lepo, a za prvo vreme moći će da prime šest posetilaca.

– Ovde na tri kilometra uokolo nije dozvoljena čvrsta gradnja. Zato suprug i ja postavljamo smeštaj kontejnerskog tipa, jer je pokretna stvar i može da se premesti ako treba. To su apartmani za šest osoba, a planiramo još dva kreveta na sprat, znači za osmoro. Pored apartmana imamo i kafić, a za sledeću godinu se nadamo i restoranu – priča Marija koja učestvuje u svim radovima, pomažući suprugu Banetu Jovanoviću da se smeštaj što pre dovede u funkciju. Dok pričamo, oko nas majstori rade, zuje mašine, preskaču cevke, a reka Krupaja sve to nadjačava.

– Nadamo se da će sve biti u funkciji za mesec dana, čekamo struju i još neke sitnice. Kafić kreće sa radom za par dana i vrlo je atraktivan, jer sedite na terasi, pijete kafu a ispod vas žubori reka – i osećaj, bar kad sam se popela na tu terasu da proverim, je zaista neverovatan. Ono što je zanimljivo je da će neke šank stolove postaviti i u reci.

– U planu nam je da par stolova za stajanje postavimo u reku, pa ko bude dovoljno hrabar, može leti da ima fantastičan ugođaj, pije piće u reci – ono što, baš i nije fantastično, je što je to vikend ljubav. Mladi više vole grad i rekto ko se odlučuje da ostane ovde. Dođu za vikend ili na odmor.

– Ovaj kraj je jako lep, ali je ostao samo onaj ko ovo voli, kao moj suprug na primer. Mladi kao mladi više idu u grad, dođu ovde na vikend ili odmor. Nisu zainteresovani za rad, pogotovo što je ovo sezonski posao, ali je posećenost ovog mesta ogromna.

– Zimi kafić neće moći da radi jer je otvoren, ali će prenoćišta raditi dok god putevi budu prohodni. Uz prenoćište u ponudi će biti i doručak, ručak, sve ono što se u ovom kraju jede. Nećemo mnogo širiti jelovnik, već ono osnovno, ali zdravo i ukusno – zaključila je Marija vraćajući se poslovima.

Tekst i foto: Zorica Dragojević

razvojnifv.png

RAZNO

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,