Novi broj „Dobrog jutra“ za pretplatnike

Aprilski broj „Dobrog jutra“ već je spreman za pretplatnike i štampanog i onlajn izdanja, a donosi vam zanimljivu priču o Uskrsu koja će vam izmamiti osmeh na lice. Dr Zoran Keserović piše o problemima koje mogu da vas zadese ako se odlučite za uzgajanje lešnika, a dr Žarko Ilin piše o pravilnoj upotrebi organskih đubriva u povrtarskoj proizvodnji. Šta je od Šveđana naučio naš kalemar, a kako ih je obučio da kalemare na naš način, pročitaćete u uskršnjem broju „Dobrog jutra“. Paradajz u saksiji? Moguće je, pročitajte kako. Dr Aleksandar Leposavić upoznaće vas sa svim prednostima jagodastog voća, kod kojeg je lekovit i cvet i list i plod, i to na razne načine. Da li se isplati gajiti rukolu, kad početi radove u bašti, uz stalnu rubriku posvećenu gljivama i brojne priloge vezane za preventivu i zaštitu roda, „Dobro jutro“ vam nudi bogatstvo zanimljivih priča, nauke i struke.

razvojnifv.png

RAZNO

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno