Насловна ВЕСТИ НОВИ САД: Младима у руралним подручјима 23.000.000 динара

НОВИ САД: Младима у руралним подручјима 23.000.000 динара

8
Foto: Pixabay


Град Нови Сад расписао је Јавни позив за доделу средстава за подршку младима у руралним подручјима на територији ове локалне самоуправе у текућој години.
Његов циљ је демографска обнова руралних подручја на територији Новог Сада, промоција иновативног пољопривредног сектора како би се млади људи подстакли да остану да живе и раде на селу и стварају нова радна места за себе и своје породице.
Реч је о бесповратним средствима у укупној висини од 23.000.000 динара, а њихови корисници максимално могу да остваре до 90 одсто поврата за прихватљиве трошкове. Новац може да се добије за развој и унапређење воћарства, виноградарства, повртарства и цвећарства.
Подносилац захтева може да поднесе само једну пријаву, а износ бесповратних средстава по кориснику не може бити већи од 1.200.000 динара.
Право да конкуришу имају физичка лица носиоци породичног пољопривредног газдинства у активном статусу.
Пријава с конкурсном документацијом доставља се на писарници Градске управе за опште послове у Градској кући у Новом Саду, Трг слободе 1 од 8:00 до 15:00 часова.
Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања Јавног позива на интернет страницама Града и Градске управе www.novisad.rs или www.privredans.com
Ј.Б.