Насловна ВЕСТИ Нови Сад: Укуси Војводине, 11 – 12. септембар 2021

Нови Сад: Укуси Војводине, 11 – 12. септембар 2021

377

.
Фестивал „Укуси Војводине” нуди јединствену прилику да се на једном месту и свим својим чулима искуси аутентична Војводина. Зато је ово догађај који прави хедонисти не смеју пропустити!
У Лиманском парку у Новом Саду 11. И 12. септембра 2021. године као никада пре, биће послужено више од сто типичних војвођанских јела. Традиционални и незаменљиви недељни ручак са ринфлајшем преливеним сосевима што од мирођије, што од вишања или парадајза, биће свакако централни догађај. Мистерију о томе у чему је разлика између перклета, паприкаша и гулаша, и који је бољи, посетиоци ће морати да открију сами. Кад се задовоље сланим, лагано ће склизнури у слатко. Ташчи и ваљушци ће доћи као право освежење. Штрудле, набрекле од надева од ораха, мака или рогача, шуфнудле, меке као облак, и резанце са маком као у Балашевићевој песми, памтиће дуго.
Све што се посетиоцима допадне могу купити и поклонити онима који оправдано нису могли доћи. Купите кулене, ватрено љуте за оне најхрабрије, сиреве за екстравагантније који воле изненађења, или за оне који су поносни на аутохтоне сорте, купите производе од мангулице да имају чиме да се хвале кад им дођу гости. За оне који уживају у пастама, ту су и домаће тестенине и неприкосновена хладно цеђена уља. А, кад обузме жеђ, а сигурно хоће, „Укуси Војводине” су обезбедили врхунска вина, љуте, али и нежне ракије које клизе саме, и занатска пива са пеном или без.
Организатори су приредили богат забавни програм, и радионице за децу и одрасле за стицање нових знања о храни и пићу.
Све што љубитељи војвођанске хране требају да ураде је да дођу, понесу добро расположење и празан стомак, те уживају у врхунским, традиционалним јелима војвођанске кухиње, направљеним од локално узгојених намирница, са музичком подлогом која ће Лимански парк претворити у истинску оазу хедонизма.
Не заборавите, имате заказано у Лиманском парку 11. и 12. септембрa.
Текст и фото: хттпс://њњњ.фацебоок.цом/Укуси-Војводине-898136110293184/