Насловна РАЗНО Објављена бодовна листа за ИПАРД меру 1, стигло 369 захтева

Објављена бодовна листа за ИПАРД меру 1, стигло 369 захтева

30
JEPP1

Управа за аграрна плаћања објавила је бодовну  листу захтева за одобравање пројекта за ИПАРД подстицаје у шестом јавном позиву за подношење захтева за одобравање пројекта за ИПАРД подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава.

На листи се налази 369 подносилаца захтева за одобравање ИПАРД пројеката. Реч је о позиву који је затворен 10. септембра. По објављивању бодовне листе подносиоци захтева могу уложити приговор у наредних 15 дана, а потом ће бити објављена коначна ранг листа.

По овом позиву за подношење захтева за одобравање ИПАРД подстицаја расположиво је укупно 6,5 милијарди динара за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава, односно за куповину нове механизације, изградњу фарми, складишта, за опремање воћњака, винограда, пластеника.

За подстицаје ИПАРД за изградњу фарми могли су конкурисати носиоци пољопривредних газдинстава, предузетници, привредна друштва и земљорадничке задруге уписане у Регистар пољопривредних газдинстава. Позив је обухватао широк спектар инвестиција за које се из ИПАРД фонда може добити подршка до 65% или до 70% за улагања у планинским подручјима. Највећи износ подршке је 700.000 евра, за секторе воћа, поврћа, осталих усева, грожђа, до милион евра за секторе меса, млека.

Бодовну листу можете погледати овде: бодовна-листа-1 https://agrosmart.net/wp-content/uploads/2021/10/bodovna-lista-1.pdf

Извор: Агросмарт