Ocenjena vina s Fruške gore

Međunarodni žiri je u novosadskom hotelu Šeraton ocenio veliki broj vina sa Fruške gore, a rezultati će biti objavljeni 11. septembra u Vili Stanković u Čortanovcima, na događaju Fruška gora Wine Show, kada će etikete biti predstavljene i ponuđene na degustaciju

Žiri, u čijem su se sastavu pored domaćih sudija nalazili i urednik vinskog magazina Pécsi Borozó Zoltan Đurfi, hrvatski vinski stručnjak Saša Špiranec, te Master of Wine Rod Smith, ocenio je više od 150 vina od kojih će pedeset najautentičnijih i najbolje ocenjenih steći pravo da nose posebnu oznaku i garanciju kvaliteta TOP 50 vina sa Fruške gore za 2021. godinu.

Poseban začin nakon ovog događaja u organizaciji Udruženja proizvođača grožđa i vina Srem Fruška gora bilo je specijalno uparivanje nekih od ocenjenih vina u ambijentu novosadskog enogastronomskog centra Jasmin A Maslina klub ljubitelja paste. Umetnost slaganja hrane sa tačno određenim etiketama, kao svojevrsnu simfoniju aroma ukusa i tekstura, apsolutno je ispratila chef Jasmina Vukašinović.

Izvor: Agronews.rs

Foto: Pixabay

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18