Насловна ТЕМЕ ВОЋЕ Od jutros skuplje na pijaci

Od jutros skuplje na pijaci

694

U beogradskom naselju Petlovo brdo, na lokalnoj pijaci cene su od danas nešto više u odnosu na prethodnu nedelju. Trgovci to objašnjavaju skokom proizvodne cene, koja je dostigla nivo od 50% na primeru paradajza.

  • Jutros nam je stigao paradajz po 50% višim cenama. Mi nismo toliko poskupeli u odnosu na proizvođače, ali ćemo u najskorije vreme morati da prodajemo po 250 dinara po kili. Nezgodno je jer ide vreme za spremanje zimnice, pa ljudi, verovali ili ne, kupuju po pola kila i zamrzavaju – priča Nenad Krstić, koji osim paradajza, najavljuje i više cene paprike.
  • Paprika se za sad drži na nekih 150 (za papriku lošijeg kvaliteta) do 250 dinara po kilogramu za baburu. Nema je dovoljno, cena je visoka i u otkupu, tako da u narednim danima očekujemo da i ona poskupi. Pitanje je ko će je i koliko kupovati – rekao je Nenad za Dobro jutro.

Ostalo povrće i voće je na nivou prošlonedeljnih iznosa. Grožđe se od tezge do tezge može naći za 250 do 300 dinara, luk je 120, krompir 120, boranija 250, krastavčići 150, kruške 250, breskve 200, a lubenice od 30 do 50 dinara po kilogramu.

Tekst i foto: Z.D.