Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Од новинарке „Дневника“ до „Цице чистунице“

Од новинарке „Дневника“ до „Цице чистунице“

ЖИВОТНИ ПРЕОКРЕТ НОВОСАЂАНКЕ НАТАШЕ КНЕЖИЋ

48

Справљање сапуна и козметике од искључиво чистих природних, биљних сировина био је најпре само хоби Наташе Кнежић, а затим се одважила да напусти првобитну новинарску професију и посвети се занату и – својој деци.

Осам година је прошло од како је Наташа Кнежић, тражећи неке податке на интернету, наишла на рецепт за прављење домаћег сапуна. У то време радила је као новинар у „Дневнику“ и чинило јој се да је прављење домаћих сапуна само хоби. Међутим, није било лако носити се са два посла и уз то гајити троје деце, те је лагано хоби преузимао примат. Родило се и име „Цица чистуница“, а с њим и бројни други природни производи.

– Мотив за прављење природних сапуна била су ми и деца, јер сам хтела да знам чиме их купам. Трудила сам се да им купујем те приордне сапуне, јер су здравији, а онда сам почела да их правим. Текст на који сам наишла објашњавао је поступак корак по корак, и тако сам почела. Потом сам наставила да истражујем и тако почела да правим креме, дезодорансе. Све оно што може да се купи од комерцијалних производа, може да се направи и од природних састојака – прича Наташа Кнежић и додаје како се природној козметици све више окрећу жене, чак и оне које себи могу да приуште далеко скупљу козметику.

Сапун за акне и уље за сунчање

– Једну врсту сапуна правим с активним угљем и имам муштерију која је редовно узимала тај сапун за третман акни и бубуљица. Њој се лице скроз очистило, а каже да није користила никакав други препарат. Лепо је када знате да сте некоме помогли и да неки производ има ефекат. На уље за сунчање исто имам добре реакције муштерија и неки кажу да уопште нису изгорели, а они који су поцрвенели, одмах су потамнели и нису добили опекотине – поверила нам се Наташа.

Мале серије и увек свеже креме

У време када је то почињала, близанци су имали по две, а старија девојчица шест година. И као што је хтела да им обезбеди здраву и безбедну храну, тако је одлучила да им припреми и природну козметику. Тада јој је већ било тешко да ради оба посла, а схватила је да јој прављење природне козметике даје могућности које није могла ни да замисли.

– Распитала сам се и видела да Град Нови Сад даје субвенције за отврање фирме. Дала сам отказ, престала да радим као новинар и конкурисала. Онда сам отворила радионицу, а од Министарства привреде добила сам и Сертификат старог заната. Сада правим седам-осам различитих врста сапуна, на бази уља, и то маслиновог, кокоса, палминог уља, етарских уља. Правим креме за лице и тело, путере за тело, лосион за сунчање од уља слачице, којi има природни заштитни фактор. Правим и серуме, антисептик за руке, магнезијум уље, тонике за лице с хидролатима – набраја наша саговорница.

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us