Održan „Čvarak fest“ u Kaću

– Znaju Kaćani, a posebno svi naši dragi gosti koji već godinama zbog „Čvarak festa“ dolaze u Kać, da ovo nije samo gastronomski praznik, već da je i način da pokažemo kako negujemo i čuvamo naše tradicionalne proizvode, i pravo majstorstvo naših domaćina. Ja sam lično ponosan na sve njih. Ovom prilikom želim da se zahvalim organizatorima na velikom entuzijazmu i posvećenosti da ova manifestacija svake godine bude sve bolja, nadam se da će ljubitelji dobre i ukusne hrane uživati ovog vikenda u Kaću, a da će takmičari pružiti svoj maksimum, pošteno odmeriti snage i da će najbolji pobediti – izjavio je zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić juče prilikom otvaranja manifestacije “Čvarak fest“.

Đurić je rekao i da ova manifestacija već 12 godina promoviše jedan od najpoznatijih gastronomskih proizvoda ovog podneblja, a zahvalio se predstavnicima Mesne zajednice na dobroj saradnji zahvaljujući kojoj su u ovom naselju uspešno realizovane mnoge investicije, napominjući da će Grad nastaviti da osluškuje potrebe stanovnika Kaća i doprinosi njihovom kvalitetnijem životu.

“Čvarak fest“, manifestaciju koja ima međunarodni karakter, organizuje lokalno Udruženje građana „Katu“. U topljenju čvaraka takmiči se 36 ekipa, na manifestaciji učestvuju i brojni izlagači koji predstavljaju i prodaju svoje proizvode, a upriličen je i bogat kulturno-umetnički program.

Foto: Grad Novi Sad

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18