Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Papazjanija

Papazjanija

662

Papazjanija (popova janija) jelo je od mesa i povrća, poreklom iz tursko-grčke kuhinje. U papazjaniju se obavezno dodaje vinsko sirće, što joj daje karakterističan slano-kiseli ukus.

Potrebno je:

  • ½ kg junetine
  • 4 šargarepe
  • 300 g paprike
  • 2 paradajza
  • ½ kg crnog luka
  • 2 cele glavice belog luka
  • 2 kašike ulja
  • vinsko sirće
  • so, biber, biljni začin

Priprema:

Meso iseckati na kockice, luk na rebarca, a šargarepu na kolutove. Paradajz i papriku iseckati na kockice. Sve sastojke zajedno pomešati i staviti u šerpu. Naliti vodom i začiniti po ukusu. Kuvati na tihoj vatri oko tri sata.

Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.

Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.