U većoj šerpi zagrejte maslinovo ulje i na njemu propržite iseckan crni luk i komorač. Dinstajte na srednjoj vatri oko 5 minuta, a onda dodajte kuvan pasulj i supu od povrća pa lagano krčkajte 10-ak minuta. Na kraju dodajte bebi spanać, začine, koru i malo soka od limuna, pa sklonite sa vatre i poklopite da se spanać opusti. Jelo se služi s kašičicom harisa paste odozgo, preliveno sa još nekoliko kapi maslinovog ulja, a uz prepečen, hrskav hleb.
Potrebno je:
• dve-tri kašike maslinovog ulja,
• pola glavice komorača (naseckati na tanka rebarca),
• jedna glavica crnog luka,
• 200-250 grama skuvanog belog pasulja,
• kesica bebi spanaća (oko 150 g),
• jedna šaka peršuna (naseckanog),
• sok od pola limuna i rendana korica,
• jedna kašika harisa paste (u našim marketima se retko može kupiti pa je napravite sami od paradajz paste, čilija u prahu i dimljene paprike, soli, bibera, belog luka u prahu, jedna veća šolja supe od povrća ili povrtna kocka rastvorena u šolji vrele vode).
Piše: Svetlana Mujanović
