Pečurke „Made in Serbia“ u marketima Južne Koreje

Domaća startap kompanija „Stanišić BIO“, pod čijim okriljem se razvio brend „Šumska Tajna“, napravila je najveći izvozni poduhvat u protekle tri i po godine od osnivanja i izvezla svoje proizvode od pečuraka na tržište Južne Koreje.

Preduzeće iz Veternika proizvodi visokokvalitetne premijum namaze od šumskih pečuraka koji se već nalaze na policama velikih trgovinskih lanaca u Srbiji. Proizvode plasiraju i na osam inostranih tržišta.

-U proteklom periodu napravili smo najveći izvozni poduhvat do sada, poslali smo robu sa etiketom ‘Made in Serbia’ u Južnu Koreju jednom od najvećih uvoznika hrane u toj zemlji od 50 miliona stanovnika, ističe Nikola Stanišić, generalni direktor i osnivač preduzeća.

„Šumska tajna“ je prema rečima Stanišića, pored dogovora sa partnerima u Južnoj Koreji, ostvarila nedavno još jedan značajan poslovni uspeh – potpisani su ugovori sa kompanijom „Dunekacke“ iz Hamburga koja se bavi distribucijom premijum proizvoda.

-Preko njih smo na tržište ušli na velika vrata i naš prvi kupac je Galeria Karstadt / Kaufhof, prestižni lanac robnih kuća koji u svakom objektu poseduje hiper market, navodi Stanišić i dodaje da će prva isporuka proizvoda sa etiketom „proizvedeno u Srbiji“ početi u septembru.

Izvor: PKS

razvojnifv.png

RAZNO

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno