Насловна ВЕСТИ Пехари за пчеларе

Пехари за пчеларе

19

Стручне комисије за оцењивања квалитета производа на Новосадском сајму радиле су и током лета, а стигли су и први резултати у робним групама пчелињи производи и опрема за пчеларство, средства за исхрану и лечење пчела, наведено је на сајту Сајма.

Велики шампионски пехар Новосадског сајма у категорији пчелињих производа освојила је Пчеларска фарма Јовић Томислав и Милена, Ужице, за врхунски квалитет дијететских производа на бази меда. Сребрни шампионски пехар је понео Тимомед, Књажевац, за врхунски квалитет меда и дијететских производа на бази меда. Пехаром Новосадског сајма награђена је Надира Дураковић, Градачац, БиХ, за врхунски квалитет препарата на бази пчелињих производа.

У робној групи опрема за пчеларство, средства за исхрану и лечење пчела Велики шампионски пехар Новосадског сајма понела је фирма Миба Апис, Нови Сад за врхунски квалитет опреме за пчеларство, а Сребрни шампионски пехар Медена плус, Меховине за квалитет опреме за пчеларство.

Пехарима Новосадског сајма награђени су Технопласт Глигоријевић, Баточина и Апис плус, Јарковац. Вредновање квалитета производа биће настављено током септембра, када се очекује да буду познати сви Најбољи у 2020, додаје се.