Peti Good food&wine festival 1. jula

Peto jubilarno izdanje Good food&Wine Festivala održaće se 1. jula u Beogradu na Sava Promenadi, u organizaciji Centra Spektar uz podršku Ministarstva turizma i omladine. Festival je dobitnik prestižnog priznanja “Zvezde Beograda” za 2021. godinu kao jedna od najboljih manifestacija koju je u toj godini podržao Grad Beograd.

Ovogodišnji događaj okupiće oko 100 izlagača iz zemlje i regiona, koji će predstaviti širok spektar gastronomskih poslastica i vrhunskih vina. Posetioci će imati priliku da uživaju u raznovrsnoj ponudi hrane, degustirajući autentične lokalne specijalitete, sveže pripremljene jela i slatkiše, ali i da kupe proizvode po sajamskih cenama i sa specijalnim popustima. Ljubitelji vina će imati priliku da se upuste u istinsko vinsko iskustvo, degustirajući različite sorte vina i upoznajući se sa procesom proizvodnje.

Na lepo dizajniranim štandovima naći će se još i sve vrste zlatiborskih pršuta, vojvođanskih kobasica, sireva, džemova, voda i napitaka, do kolača, sladoleda, rukotvorina… Glavna scena će biti centralno mesto promocija, radionica i nezaboravnog kulturno-umetničkog programa. Posetioci će imati priliku da čuju specijalne goste, učestvuju u interaktivnim radionicama i uživaju u kulturnom programu koji će upotpuniti njihovo iskustvo na festivalu.

R.D.J.

razvojnifv.png

RAZNO

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno