Pileći paketići

Pileći file jedno je od najviše korišćenih mesa u našoj svakodnevnoj kuhinji. Ne traži dugu termičku obradu i zato, kako god ga spremimo, bićemo sigurni da je dobar i ukusan obrok pred nama.

Potrebno je:

  • 2 puta po 150 g pilećeg filea
  • 50 g pečenice (može i pileća)
  • kačkavalj

 Sos od karija

  • ulje
  • 1 kašičica karija
  • 1 dcl neutralne pavlake
  • so, biber

Priprema:

Pileći file istanjiti i poređati pečenicu i narendani kačkavalj. Spakovati sa svih strana. Peći na jakoj vatri u tiganju ili na roštilju oko 7 minuta. Za kari sos je potrebno propržiti kari na ulju oko 2 minuta i naliti neutralnom pavlakom. Kuvati do željene gustine. Pečeno poslužiti uz krompir po želji i preliti kari sosom.

Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.

Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18