Plavi, buđavi sir najnezdraviji

Nutricionisti plave buđave sireve sa plavom buđi ubrajaju u najnezdravije sireve koji sadrže veliku količinu zasićenih masti.U studijama koje su rađene u Americi navodi se da svakodnevna ishrana toleriše oko deset odsto zasićenih masti.

Tobi Amidor, nutricionista, istakao je da i sireve kao i druge vrste hrane treba koristiti u umerenim količinama.

Neke vrste sireva sadrže veliku količinu zasićenih masti, što može negativno da utiče na naše zdravlje. Mnogi nutricionisti smatraju da je sir sa plavom buđi najnezdraviji.

Utvrđno je da 135 grama plavog sira sadrži 35 grama zasićenih masti, što ga čini jednim od najnezdravijih sireva.

– Ishrana bogata zasićenim mastima povezana je s povećanim nivoom LDL holesterola, što povećava rizik od bolesti srca i moždanog udara – istakao je Tobi Amidor, autor najprodavanije knjige „Kuvar za tanjir dijabetičara”.

Izvor: RTS

Foto: Pixabay

razvojnifv.png

RAZNO

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime